Sabeu quines quantitats de menjar heu de donar als vostres fills?

Sabem que hem de donar als nostres fills una alimentació saludable, però sabem quines quantitats han de prendre de cada menjar? El mètode de la mà és una bona eina per calcular la quantitat de cada aliment.

plantilla_metodo_de_la_mano-696x492

Heu de seguir les següents indicacions:

  • Verdures: la ració seria equivalent a la quantitat que cap en les dues mans juntes en forma de bol, ja siguin crues o cuites.
  • Hidrats de carboni: format per cereals i derivats (pasta, arròs, pa, etc.), tubercles (patata, moniato, etc.), que són aliments rics en hidrats de carboni. La ració equival a l’espai que ocupa un puny tancat en cru.
  • Proteïna: la ració de carn, peix, ou i llegums ha de ser de la mesura del palmell de la mà (des del canell fins als dits). A més, el gruix del tros de carn i peix, per exemple, ha de ser aproximadament com el gruix del dit petit. En el cas del llegums, també pot mesurar-se la ració com el grup anterior (espai que ocupa un puny tancat) ja que també són una font important d’hidrats de carboni.
  • Fruites: la ració equival a la quantitat que cap en una mà oberta en forma de bol.
  • Formatges: en aquest cas, el tros de formatge s’ha de limitar a la ració equivalent en llargada i amplada als dits índex i cor junts.
  • Greixos: la ració equival al primer tram del dit índex, és a dir, la primera falange d’aquest dit.
  • Sucres: els sucres d’addició no estan recomanats a cap edat. S’ha de limitar el seu consum i si s’utilitza que sigui en molt petites quantitats.

Si voleu més informació, clickeu aquí: http://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/com-han-ser-racions-menjar-nens?utm_source=Faros+Sant+Joan+de+D%C3%A9u+Barcelona&utm_campaign=f73d45a575-EMAIL_CAMPAIGN_2017_05_17&utm_medium=email&utm_term=0_6e5fb01ba2-f73d45a575-60753017