Cames cansades a l’estiu?

per un estiu sense cames cansades

Amb l’arribada de l’estiu, moltes persones pateixen trastorns circulatoris a les cames. Les altes temperatures afavoreixen la dilatació venosa, provocant que el retorn venós es vegi afectat, produint una sensació de pesadesa a les cames.

Els símptomes més comuns d’aquest trastorn són: sensació de pesantor, cansament, dolor localitzat a les varius o generalitzat, formigueig i rampes nocturnes, sensació de calor, picor, peus i turmells inflats, aparició d’aranyes vasculars i cel·lulitis.

L’ús de roba ajustada, l’ús de talons massa alts o massa baixos, estar-se dret i amb poc moviment durant molta estona, el sedentarisme, alguns anticonceptius, així com l’abús de tabac i alcohol poden afavorir l’aparició de cames cansades. A més a més, és important evitar prendre el sol a les cames, les saunes i els banys calents ja que a l’afavorir la dilatació, empitjoren encara més aquest trastorn i poden afavorir l’aparició de complicacions (flebitis, tromboflebitis, úlceres varicoses…).

A la farmàcia, podem oferir diferents preparats amb acció venotònica i antiinflamatòria a base de plantes medicinals per millorar els símptomes de les cames cansades. Podem trobar infusions, càpsules, ampolles per prendre per via oral, o bé, cremes, escumes i gels per aplicar de manera tòpica, mitjançant un massatge a les cames.  Les plantes que trobem a aquests preparats són: les llavors del castanyer d’Índia, les fulles d’hamamelis, les fulles de la vinya vermella, les fulles de Ginkgo biloba, els fruits del xiprer, el ruscus, etc. Alguns preparats també afegeixen diürètics a les seves composicions.

Si apareixen varius o els símptomes persisteixen, caldrà consultar el metge.

VENOFORTE

venaliv