Descobreix com cuidar la cavitat bucal dels més petits

img-necesidadesyconsejos-baby-1

Cada edat infantil necessita una cura dental específica.

0-2 anys: Erupció dentició temporal:

  • Quan encara no hi ha dents: la higiene dental l’ha de realitzar un adult, retirant els residus de les genives i de la llengua mitjantçant una gasa humitejada. Si les genives presenten inflamació i/o irritació, cal realitzar un massatge  amb un bàlsam calmant, que disminueixi les molèsties de l’erupció dental
  • Quan apareixen les primeres dents: fer servir un raspall adaptat a la boca del bebé i a la mà de l’adult (perquè serà l’adult qui faci el raspallat). S’han de raspallar les dents des del primer moment que apareixen.

2-6 anys: dentició temporal (dents de llet): és important que els nens agafin l’hàbit de la neteja dental. El principal objetiu és evitar l’aparició de càries, ja que 1 de cada 3 nens presenta càries a aquesta edat.

  • S’han de raspallar les dents dos cops al dia amb productes que s’adaptin a les necessitats d’aquesta edat.
  • La quantitat de gel dentífric que s’ha de posar al raspall ha de ser igual al tamany de un pèsol.

6-12 anys: erupció dental definitiva: la prevenció de la càries continúa sent el principal objectiu.

  • S’han de raspallar les dents dos cops al dia amb productes que s’adaptin a les necessitats d’aquesta edat.
  • Introduir el colutori, així es completa l’acció del gel dentífric.

Per saber més, premeu aquí.