Campanya de detecció de la Diabetis

Campanya diabetis cartel 2017

Des del passat 13 de Novembre, algunes farmàcies estem realitzant una campanya de detecció de factors de risc i de prevenció de la diabetis. En un inici, aquesta campanya s’havia de realitzar fins els 26 de novembre, però s´ha prorrogat fins el proper 11 de desembre.

L’objectiu d’aquesta campanya és la detecció de persones prediabètiques i diabètiques i l’estudi dels seus factors de risc per evitar la progressió de la malaltia, ja que abans de aparèixer la diabetis, hi ha un període de prediabetis en què les persones presenten nivells alts de glucosa en sang sense patir cap més símptoma.

Els factors de risc que volem detectar estan relacionats amb determinats estils de vida, com una alimentació poc saludable i poc equilibrada, així com el sedentarisme. Per prevenir la prediabetis i la diabetis, cal mantenir un estil de vida saludable amb dieta mediterrània i activat física.

Per detectar els factors de risc de la diabetis, fem servir 3 tests:

  • Test de Findrisc: test de cribatge per detectar estats prediabètics
  • Test Predimed: test de valoració dietètica per conèixer l’adherència a la dieta mediterrània.
  • Test IPAQ: test internacional de valoració de la condició física.

Segons el resultat obtingut als tests anteriors, també s´haurà de realitzar una determinació en sang de la glucosa basal.

A aquest estudi, poden participar els usuaris de les farmàcies comunitàries de Barcelona que siguin majors de 30 anys i que no hagi estat diagnòsticats prèviament de diabetis.