El card marià i la carxofa: la solució als excessos del Nadal

Les festes de Nadal són dates on, a part dels nens, els protagonistes són els menjars i les begudes. Segons una enquesta realitzada per INFITO, els catalans realitzem entre cins i sis dinars o sopars familiars durant aquestes festes.

navidad

L’excés de molts productes grassos, aliments processats i alcohol pot acabar passant factura al fetge i saturar la seva funció detoxificadora, ja que ha de treballar més per poder eliminar totes les toxines.

Els principals símptomes que produeixen l’excés d’alcohol i menjar són malestar abdominal, acidessa, nàusees, vòmits, mals de cap, diarrees, etc.

La solució per protegir el fetge és el CARD MARIÀ:

  • Protegeix el fetge, gràcies al seu complexe hepatoprotector: la SILIMARINA. Aquesta actúa augmentant les defenses antioxidants i exercint un efecte antiinflamatori.
  • Depura l’organisme, actuant contra les substàncies hepatotòxiques.
  • Afavoreix les secrecions de la vesícula biliar.

Cardo-Mariano-como-y-cuando-usarlo-4

Es recomana prendre CARD MARIÀ de manera preventiva uns dies abans de les festes de Nadal, així evitarem l’aparició de transtorns digestius i tindrem el fetge protegit. També es recomana prendre’l en forma de càpsules o comprimits, ja que en infusió els seus principis actius són poc solubres en aigua.

A més del card marià, una altra solució per aquestes festes és la CARXOFA. La carxofa elimina toxines i detoxifica l’organisme, facilitant la digestió. També actúa com a hepatoestimulant i diurètic. Es pot prendre en forma de càpsules o ampolles. Es pot combinar amb fonoll per ajudar a eliminar gasos durant la digestió.

alcachofa

 

Per evitar tots el problemes hepàtics i digestius de les festes nadalenques, el millor consell és planificar bé els menús amb aliments frescos i naturals,  no menjar per sobre de les nostres necessitats i evitar el consum d’alcohol.