El card marià i la carxofa: la solució als excessos del Nadal
Les festes de Nadal són dates on, a part dels nens, els protagonistes són els menjars i les begudes. Segons una enquesta realitzada per INFITO, els catalans realitzem entre cins i sis dinars o sopars familiars durant aquestes festes.
L’excés de molts productes grassos, aliments processats i alcohol pot acabar passant factura al fetge i saturar la seva funció detoxificadora, ja que ha de treballar més per poder eliminar totes les toxines.
Els principals símptomes que produeixen l’excés d’alcohol i menjar són malestar abdominal, acidessa, nàusees, vòmits, mals de cap, diarrees, etc.
La solució per protegir el fetge és el CARD MARIÀ:
- Protegeix el fetge, gràcies al seu complexe hepatoprotector: la SILIMARINA. Aquesta actúa augmentant les defenses antioxidants i exercint un efecte antiinflamatori.
- Depura l’organisme, actuant contra les substàncies hepatotòxiques.
- Afavoreix les secrecions de la vesícula biliar.
Es recomana prendre CARD MARIÀ de manera preventiva uns dies abans de les festes de Nadal, així evitarem l’aparició de transtorns digestius i tindrem el fetge protegit. També es recomana prendre’l en forma de càpsules o comprimits, ja que en infusió els seus principis actius són poc solubres en aigua.
A més del card marià, una altra solució per aquestes festes és la CARXOFA. La carxofa elimina toxines i detoxifica l’organisme, facilitant la digestió. També actúa com a hepatoestimulant i diurètic. Es pot prendre en forma de càpsules o ampolles. Es pot combinar amb fonoll per ajudar a eliminar gasos durant la digestió.
Per evitar tots el problemes hepàtics i digestius de les festes nadalenques, el millor consell és planificar bé els menús amb aliments frescos i naturals, no menjar per sobre de les nostres necessitats i evitar el consum d’alcohol.