Exercici físic per a l’artrosi

L’artrosi és una enfermetat articular degenerativa amb una prevalença del 23% a Espanya. Es caracteritza per un deteriorament del cartílag, amb reacció proliferativa de l’os subcondral i inflamació de la membrana sinovial. Pot afectar columna, malucs, mans i genolls.

L’envelliment de la població, l’obesitat i l’augment de les lesions esportives augmentaran la incidència d’aquesta patologia en els propers anys.

Per tractar l’artrosi, trobem:

tractaments artrosi

La inactivitat produïda pels símptomes de l’artrosi produeixen atrofia muscular i deteriorament de la condició física, augmentant el dolor i accelerant la progresió de l’enfermentat. L’exercici físic contribueix a millorar la qualitat de vida de la persona amb artrosi, produint un efecte analgèsic. En un principi, l’exercici comença amb dolor, però aquest desapareix.

És important integrar l’exercici a les feines diàries. Els exercicis de movilitat, flexibilitat i estirament milloren la movilitat articular, disminueixen la rigidessa i prevenen contractures. A més, prevenen la progressió de l’enfermetat.

0001

 

Bibliografia: SEFAC / BIOIBERICA- Salut articular