Periodontitis a l’embaràs

periodontitit-embarazo

Durant l’embaràs, els canvis hormonals poden produir alteracions a les genives: inflamació, sagnat,  acumulació de sarro i bactèries que poden produir periodontitis. La periodontitis és una enfermetat infecciosa i inflamatòria que es localitza als teixits de suport de les dents i provoca reabsorció de l’ós i posteriorment, movilitat i pèrdua de les dents.  És una malaltia molt prevalent i és la principal causa de caiguda de les peces dentals en adults.

Existeixen diversos estudis epidemiològics que confirmen la relació entre periodontitis i part prematur i nens amb baix pes: s’ha trobat, en teixits placentaris, la bactèria Porphyromonas Gyngivalis relacionada directament amb l’enfermetat periodontal, fet que indica que aquestes bactèries poden traspassar la barrera placentària i acabar provocant un part prematur. De fet, altres estudis, indiquen que en dones embarassades amb periodontitis tractada, el risc de patir un part prematur és menor.

La salut dental és, per tant, fonamental durant l’embaràs, ja que amb una higiene bucal correcta és fàcil evitar enfermetats més greus. En cas de patir periodontitis, cal tractar-la abans del part per evitar l’arribada de les bactèries a la placenta i al líquid amniòtic.

Per tot això, des de Farmàcia Piera us recomanen, si esteu embarassades o si voleu estar-ho, que no descuideu la vostra higiene bucodental i que visiteu l’odontòleg, per minimitzar els riscos per vosaltres i pel vostre futur bebé.