Adéu a la cel·lulitis!

La cel·lulitis afecta a 9 de cada 10 dones i es considerada una de les principals preocupacions estètiques, ja que afecta a la morfologia de la pell. Trobem la cel·lulitis principalment a natges, cuixes, malucs i abdomen, tot i que també la podem trobar als braços.

La seva aparició pot ser produïda per diferents causes: vida sedentària, transtorns hormonals, canvi de dieta,  estats d’ànim, factors hereditaris, mala circulació, etc. Fisiològicament, s’altera el metabolisme dels adipòcits: la fabricació de greixos (lipogènesi) és més gran que la destrucció de greixos (lipòlisi) i això, provoca un augment del nombre i tamany dels adipòcits. Tot això, comporta compressió  de la circulació sanguínia i limfàtica, disminuint els metabolismes cel·lulars i augmentant la retenció d’aigua. També es produeix una compressió de les terminacions nervioses que provoca ralentització dels metabolismes cel·lulars.

La cel·lulitis es caracteritza per:

  • Aspecte embuatat de la pell i cúmuls (pell de taronja).
  • Pèrdua de fermesa.
  • Alteració de la qualitat de la pell.

Trobem tres tipus de cel·lulitis:

  • Edematosa o circulatòria: cel·lulitis incipient que apareix més freqüentment en dones joves i adolescents, però la podem trobar a qualsevol edat. S’associa a cames cansades amb problemes de circulació de la pell i propenses a la retenció de líquids.
  • Quística: freqüent en dones joves que quan es pessiguen tenen pell de taronja
  • Dolorosa: grau avançat de cel·lulitis que produeix dolor quan es toca la zona afectada.

Per tractar la cel·lulitis:

  1. hem de portar una alimentació sana i equilibrada. És molt important també beure 1.5 litres d’aigua al dia.
  2. fer exercici de manera habitual 
  3. fer servir un tractament anticel·lulític

Com a tractament anticel·lulític, des de Farmàcia Piera us recomanen els anticel·lulítics LIERAC.

anticeluliticos lierac

Per a que el tractament anticel·lulític sigui més efectiu, us recomanen realitzar una exfoliació un cop o dos a la setmana, per eliminar les cel·lules mortes de la pell.

Si teniu més dubtes, no dubteu en preguntar-nos.