Medicaments i sol

Amb l’arribada del bon temps i les vacances, a més de disfrutar, s’han de prendre certes precaucions. Una d’aquestes precaucions és fer servir protectors solars, però no tan sols per evitar cremades, si no també, per evitar reaccions negatives provocades per algun medicament que s’estigui prenent al exposar-se al sol.

Aquestes reaccions negatives són el que s’anomena FOTOSENSIBILITAT: reacció cutània anormal que és produeix per la combinació d’una substància química (medicament)  i l’exposició a radiacions de llum ultravioleta del sol.  Generalment, són lesions semblants a una cremada solar exagerada, amb sensació de cremor i formació de microvesícules o urticària.

fotosensib

Alguns medicaments fotosensibles són: anestèsics locals, anticonceptius orals, antidepressius, antihistamínics, antisèptics, cortisones, laxants o per exemple, diurètics.

Per tot això, és molt important conèixer quins medicaments són fotosensibles i fer servir protecció solar alta.

ISDIN_Banners_FOTO-2018-tripadvisor-1519900441892

Davant qualsevol dubte, pregunteu-nos sempre sobre aquest tema i altres qüestions relacionades.