Calor a les persones grans? Consells per evitar la sensació de calor

Avui comença l’estiu, una època per disfrutar i relaxar-se, però que per a les persones grans pot ser un període dur per haber de soportar les altes temperatures.

old-age-mzgywlf20ea96a0vxny1m5m1z2vr32f6lhibsklin4

Hi ha alguns consells bàsics com evitar sortir al carrer a les hores centrals del dia, tenir la casa ventilada i no esperar mai a tenir set…però a més, hem d’assegurar-nos que es mantinguin hidratats: COM? Seguint els següents consells:

  • Compte amb el que beuen:  S’ha de tenir clar que l’únic que treu la set és l’aigua i ens manté hidratats.

 Es sol confondre l’acció de beure amb la d’hidratar-nos: les begudes alcohòliques , les begudes carbonatades o molt ensucrades, així com abusar de sucs (encara que siguin naturals) no ens hidraten el suficient.

Es millor beure aigües saboritzades sense sucres o afegir nosaltres mateixos a l’aigua llimona, rodanxes de cogombre, etc. També es poden prendre infusions fredes i inclús, granissats de fruita natural.

cathelado1

  • Compte amb els medicaments: tot i que, generalment, no es té en compte, la pressa de medicaments és un factor important a l’estiu. Medicaments com els diurètics, els antihipertensius i els que actúen sobre el sistema nerviós central podem reduir la reserva de líquids del cos, per la qual cosa, serà molt important hidratar-se adequadament.

sol-y-medicamentos

  • Àpats lleugers no és el mateix que menjars poc abundants:  Un àpat lleuger és aquel que evita digestions pesades, no ens referim a menjars poc abundants.

S’hauria de seguir una alimentació sana, nutritiva i que aporti frescor: amanides, gaspatxos, fruites de temporada (síndria, meló, cireres, etc)… A més, és important mantenir l’aport proteïc i d’àcids grassos mono i poli-insaturats: peix blau i pollastre a la planxa, musclos al vapor, etc. són una bona opció.

solomillopavo_mangocalabacp

En resum, la clau més important per evitar la sensació de calor en gent  gran és controlar que no tinguin sensació de set i oferir-los alternatives per a que s’hidratin ells mateixos.

Per saber més sobre aquest tema i altres relacionats amb la gent gran, visiteu www.elrincondelcuidador.com.