La vitamina C i alguns minerals per tractar i prevenir els refredats

 

 

Una alimentació rica en fruites i verdures és la base per a un bon estat nutricional i per tenir un sistema immunològic fort. Però, molts cops no arribem a cobrir una dosis funcionalment correcta a través de l’alimentació, sigui perquè no en mengem suficient, segons les necessitats que té el nostre cos quan estem en un procés de malaltia, o perquè la quantitat que en mengem no és de prou qualitat. Aquest fet pot comportar que puguem contraure més fàcilment un refredat o algun tipus de infecció aguda o que costi més de tractar-la.

La vitamina C, tan com els minerals seleni i zinc, són micronutrients ben estudiats a nivell científic que estimulen la funció de les nostres defenses, ajudant a atacar als gèrmens i a protegir les cèl·lules a dos nivells: en la prevenció de la oxidació cel·lular i en el reforç de la barrera de la pell.

És per aquest motiu que la presa diària de Vit C + Seleni + Zinc pot reduir la durada del refredat i alleujar-ne els símptomes.

Durant el procés caldrà doncs:

  • Beure molt de líquid, que ajudarà a diluir el moc.
  • Descansar suficient, ja que ajudarà a tenir més força al cos.
  • Prendre 1-3g de vitamina C diària mentre durin els símptomes. Per prevenir, n’hi ha prou amb 60 mg de vitamina C diària.

Referència: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2174-51452015000400008