×

Cuidador estem amb tu.

Temps de lectura 2 min.
Cuidador estem amb tu.

26 Novembre 2021

De vegades la situació de dependència d’una persona gran o amb discapacitat pot suposar pel  cuidador un sobreesforç físic i mental que s’afegeix a les seves tasques diàries i que, si és continuat en el temps, pot inclús posar en risc la seva salut, complicant així la situació. 

Per aquest motiu, el cuidador ha de prendre consciència de la importància de cuidar-se a si mateix, per poder continuar prestant l’ajuda tan necessària que la persona en situació de dependència necessita.

És molt important que el cuidador conegui les diferents eines i recursos que estan al seu abast i que el poden ajudar a enfrontar-se a les diferents dificultats del dia a dia, facilitant el seu treball i millorant el benestar de la persona a la que cuiden. 

Entre aquestes eines i recursos tenim:

- SISTEMES D’AJUDA A LA MOBILITAT que permeten garantir la salut postural

                - Grues: La millor opció en l’ús domèstic per evitar lesions i garantir les transferències segures, com enllitar una persona o aixecar-la de terra.

                - Cadires de rodes, amb o sense motor: Permeten traslladar al malalt, tan a l’interior del domicili com a l’exterior en el moment de fer passejades i visites als centres sanitaris.

                - Caminadors, bastons, crosses....: Per malalts amb autonomia pròpia.

                - Aparells adaptats: Per a la higiene diària. 

- SERVEIS SOCIALS:

                - Servei de Teleassistència: Dissenyat per millorar l’entorn habitual de les persones amb discapacitat per tal de promoure’n l’autonomia. 

                - Servei d’ajuda a domicili: Inclou atenció de les àrees de manteniment de la llar (neteja, preparació d’aliments, etc...) i cura personal d’assistència. 

                - Centres de dia i de nit: Espais que permeten el descans familiar durant el període diari desitjat i que garanteixen que la persona dependent segueixi rebent les cures i atencions necessàries.

- SISTEMES DE MILLORA DE L’ADHERÈNCIA TERAPÈUTICA

                - SPD (Sistema personalitzat de dosificació): Servei farmacèutic que ajuda  a prendre la dosis de medicament que es necessita en el moment precís. Sobretot és de gran ajuda per a les persones grans i pels polimedicats.

                - Pastillers: Permeten l’organització dels medicaments de forma individual a través de diferents mòduls diaris i compartiments.  De venta en les farmàcies i preparació autònoma.

La feina del cuidador és important i necessària. Per això us necessitem forts i saludables.

Petits consells per a grans persones!

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Categories
Preu