×

Insomni a l'embaràs

Temps de lectura 2 min.
Insomni a l'embaràs

7 Octubre 2022

Durant l’embaràs és normal patir nàusees, digestions pesades, rampes i/o miccions freqüents que poden interferir en la son. A més, l’activitat del fetus que augmenta durant la nit i l’augment de la mida de la panxa fan més difícil dormir.

S’estima que el 78% de les embarassades pateix trastorns de la son, sobretot al 1er trimestre, produïts per els canvis hormonals, i al 3er trimestre, produïts per la mida de la panxa i l’augment de miccions.

Per començar a pal·liar aquests trastorns, s’haurà de començar per prendre certes mesures higienico-sanitàries:

 - Trobar la postura adequada és clau: dormir de costat amb les cames flexionades o posar un coixí sota l’abdomen o entre les cames.
 - Per disminuir la freqüència de les miccions, caldrà consumir més líquids durant la primera part del dia i disminuir el seu consum a últimes hores de la tarda i a la nit.
 - Disminuir o evitar el consum de cafè, té i begudes amb gas. I si es prenen aquestes begudes,  no prendre-les durant la tarda i la nit.
 - Si durant la nit es pateix acidesa estomacal, caldrà no fer menjars copiosos o molt condimentats. Sopar dues hores abans d’anar al llit.
 - Per disminuir les rampes i molèsties musculars: procurar no cansar-se molt, no seure amb les cames creuades i prendre aliments amb calci.
 - Dieta sana.
 - No fer exercici abans d’anar al llit.
 - Practicar tècniques de relaxació o meditació.
 - Mantenir els mateixos horaris d’anar al llit cada dia.
 - Evitar pantalles i llums blaves al llit.

Si, tot i seguir aquestes mesures, no s’aconsegueix millorar els trastorns de la son, es pot recorre a certes infusions i/o homeopatia. Cal recordar que els medicaments hipnòtics i ansiolítics estan contraindicats a l’embaràs.

INFUSIONS : es podrà prendre alguna infusió relaxant o inductora de la son com la melissa i la passiflora. El seu consum sempre haurà de ser amb moderació i de manera ocasional.

HOMEOPATIA: els medicaments homeopàtics no presenten risc de malformacions para el fetus. Les soques indicades per l’insomni són, entre d’altres:

 - ARSENICUM ALBUM: per embarassades amb angoixa i preocupació que no els hi permet dormir. També per despertars sobre les 2:00 h de la matinada pel mateix motiu.
 - NUX VOMICA: recomanat per embarassades amb preocupació i despertars més enllà de les 3:00 h de la matinada.
 - COCCULUS: per embarassades que no poden conciliar la son.
 - GELSEMIUM: és un relaxant útil per embarassades que no poden dormir per patir molta excitació provocada per temors o ansietats futures (ecografia, part...)
 - PULSATILLA: per dones embarassades que no poden dormir per pensaments repetitius.

Davant de qualsevol altre dubte, no dubteu en preguntar-nos.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Categories
Preu