×

LA MENOPAUSA

Temps de lectura 1 min.
LA MENOPAUSA

14 Octubre 2021

La menopausa és l’etapa de la vida en què de manera natural la menstruació desapareix definitivament, fruit del deteriorament natural dels ovaris. Per afirmar que una dona ha entrat en aquesta fase cal que no hagi tingut la menstruació durant un any.

Acostuma a aparèixer entre els 45 i els 55 anys, però també pot fer-ho una mica abans o després d’aquesta franja d’edat. 

De manera general la menopausa provoca:

-Alteracions en el cicle menstrual

Acostuma a ser un dels primers signes. La freqüència de la menstruació pot augmentar o disminuir. La durada es pot escurçar o allargar, i la pèrdua de sang pot ser més o menys abundant.  

-Sufocacions

Són sensacions sobtades de calor que generalment es concentren a la part superior del pit i a la cara, però que després es poden estendre a tot el cos. Acostumen a durar uns minuts i poden aparèixer en qualsevol moment del dia o de la nit.

-Trastorns de la son

La menopausa pot provocar insomni a causa de la sudoració nocturna.

-Alteracions vaginals

El revestiment de la vagina s’aprima, es resseca i perd elasticitat, fet que pot originar una manca de lubrificació, irritació amb picor i infeccions. 

-Alteracions en la salut sexual

La sequedat vaginal pot produir dolor durant el coit (disparèunia). També hi pot haver una manca de desig sexual.  

-Afectacions en l’estat d’ànim

La menopausa pot provocar canvis d’humor, irritabilitat,ansietat, angoixa, tristor i, fins i tot, afavorir l’aparició de la depressió.

-Altres canvis físics

La menopausa pot incrementar el risc de patir determinades malalties com osteoporosis o colesterol. Tot es degut a un canvi hormonal, que comporta una redistribució del greix a nivell corporal, i en alguns casos, pot acompanyar-se d’un lleuger augment de pes. En aquest període, s’aconsella cuidar molt més l’alimentació, prenent aliments rics amb calci, vitamina D i amb un greix més saludable, com verdures de fulla verda, llavors de sèsam i lli, fruits secs, làctics, peix blau i ous. També serà molt important mantenir una vida activa, i realitzar la practica habitual d’exercici físic adequat i moderat.

Però no tot el que gira al voltant de la menopausa es dolent, també té coses bones.

 -Comença una etapa de benestar

-S’alenteix l’envelliment

- No més anticonceptius

-S’encongeixen els fibromes uterins

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Categories
Preu